vineri, 17 iulie 2009

Carti de povesti

De doua saptamani m-am intors la serviciu, si cum lucrez din nou cu cartile m-am gandit sa fac o selectie din cele mai frumoase si interesante carti pentru copii care sa gasesc prin librarii. Bineinteles criteriile sunt cat se poate de subiective, si cu siguranta voi omite cateva, dar iata cu ce mi-a atras atentia:

In ceea ce priveste cartile de povesti, m-am indreptat mai ales spre acelea care au si alte povesti decat cele clasice (Grimm, Andersen, Perrault), care deja au invadat piata, le gasesti in o multime de editii, dar de fapt sunt unele si acelasi povesti. Mi-a atras atentia o carte de la Litera numita Ocolul pamantului in 80 de povesti. Povestile sunt din toata lumea, destul de scurte dar pline de invataminte frumoase si in plus foarte frumos ilustrate.
Apoi de la Erc Press, Marile povesti ale Europei, de data aceasta o selectie de pe continentul european, din Norvegia pana in Italia.

Si a treia pe ziua de azi este o carte de la Editura Art, Cele mai frumoase povesti, potrivita pentru copilasii de 4-5 ani, datorita ilustratiilor minunate, a scrisului mare si a accesibilitatii povestilor, care sunt mai toate despre animale si copii si despre bine si rau.


Iar ultima a aparut la Editura Girasol, se numeste Sa citim povesti, si desi cuprinde mai ales povesti clasice, este atat de frumos ilustrata si atat de atragatoare incat nu m-am putut abtine sa nu o recomand. In plus ceea ce m-a atras la ea a fost si faptul ca are o multime de sugestii asupra intonatiei care trebuie folosita cand citim povestea, asupra invatamintelor care pot fi trase din ea, ceea ce pentru o mamica incepatoare ca mine a fost excelent.

Despre Editura Girasol vreau sa adaug ca imi este tare draga, publica o multime de carti tare frumoase pentru copii, iar la targurile de carte practica niste reduceri foarte mari, de pana la 30-40%, ceea ce m-a facut sa umplu incet dar sigur biblioteca cu cartile lor.

Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu