miercuri, 13 octombrie 2010

Festin de librarii

Azi am dat o raita cu Maria si Nectarie prin librarii si dapa cateva ore de mers mi-am dat seama ca in fiecare librarie in care ne-am oprit gaseam ceva in plus fata de urmatoarea. Si mi-am zis sa scriu despe asta:

Pornim de la Piata Romana...

Libraria Carturesti de langa Patria: locul de joaca din camera copiilor este in topul preferintelor mele, ii las acolo pe copii si eu dau o raita printre carti fara griji. Nectarie deja s-a obisnuit, e foarte incantat si destul de cuminte, iar Maria sta numai dupa el. In plus, copiii sunt supravegheati cu coada ochiului, dar si cu multa multa intelegere de librari, asa ca toata lumea e multumita.

La Universitate, Libraria Eminescu e locul unde gasesc multe multe carti subtirele pentru copii, de la 2 lei in sus, numai bune de achizitionat cand ai bani putini si totusi vrei sa-i faci o bucurie copilului. In plus multe sunt chiar dragute, noi mergem acolo special pentru cele de la Teopiticot pe care Nectarie le indrageste in mod deosebit.

Mai departe spre Unirii, libraria anticariat de pe Strada Doamnei e locul in care gasesc cele mai neasteptate carti (unele foarte noi) la niste preturi grozave. Zilele trecute pusesem ochii pe o noutate la Carturesti care costa 65 de RON si am gasit-o la anticariat (la fel de noua) cu 30! In plus acolo ajung si multe din cartile de la Adevarul si Jurnalul National, toate noi, dar la jumatate sau mai bine de pret. Multe carti de gastronomie si de crafting care iti lasa gura apa. Un raft numai cu carti pentru copii, unde micutii pot rasfoi in liniste, preferatul lui Nectarie.

Un pic mai incolo, tot pe strada Doamnei, noua si spatioasa librarie Adevarul, unde gasesc ultimele lor aparitii (care nu au ajuns la anticariat :).

Si asa incheiam turul, urcandu-ne veseli in autobuz cu Maria motaind in wrap si Nectarie rasfoind deja vreo carticica cumparata.

PS. Intr-o zi cu adevarat buna, ajungem si pe la Libraria Humanitas Kretulescu de pe Victoriei, ca sa vedem noutatile lor (si reducerile substantiale de la anumite carti Humanitas) si apoi la vecina ei, libraria engleza Anthony Frost, unde cu adevarat mie mi se scurg ochii (dar destul de rar chiar pot sa iau cate ceva, atunci e cu adevarat o sarbatoare cărturărească).

De multa vreme ma bate gandul sa dau o raita si pe la depozitele de carte de la Gara de Nord, unde sunt permanent reduceri de 20%, dar inca nu am ajuns.

Astept cu nerabdare propuneri de librarii/anticariate interesante care mi-au scapat, caci sunt mereu amatoare de noi descoperiri!

Alexandra

Un comentariu:

  1. De obicei, cartile pe care le gasesti la anticariat la un pret mai mic in timp ce in librarie sunt la un alt pret, sunt, de fapt, carti furate din librarie. Sunt unii care se ocupa cu asa ceva. Din pacate.

    RăspundețiȘtergere