duminică, 28 noiembrie 2010

Concurs cu premii în cărţi

Editura Iona şi blogul nostru vă invită la un concurs cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae care se apropie.Premiul constă în două cărţi pentru copii,

Cântarea lui Nicolae şi Povestea Sfântului Ierarh Nectarie; aşadar vor fi doi câştigători.

Tragerea la sorţi va avea loc pe 6 decembrie.

Ca să puteţi participa trebuie să lăsaţi un comentariu la această postare până pe 5 decembrie. Au o şansă dublă cei care pun un link pe blogul lor, sau, dacă nu au blog, lasă un comentariu şi pe siteul editurii.

Mult succes!

Alexandra

PS. Să menţionaţi dacă aţi pus link pe blogul vostru sau aţi lăsat un comentariu şi pe blogul editurii, câteva participante nu au spus şi am descoperit din întâmplare.

joi, 25 noiembrie 2010

Vand wrap

Vand wrap neelastic.

L=5,2 m

Este in stare foarte buna.

Ideal si pentru tatici, caci e lung, lung.

Pretul e de 95 de RON.

Oferta e valabila pana pe 15 decembrie.

Mai multe despre el aici.






Multumesc,

Alex

S-A VANDUT! multumesc Irina.

joi, 18 noiembrie 2010

Viaţa Sfântului Ierarh Nectarie pentru copii

Un drag prieten a publicat de curând la Editura Iona două cărţi pentru copii, care mi-au plăcut foarte mult. Prima, Povestea Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de minuni, este o istorisire a vieţii Sfântului Nectarie, ocrotitorul familiei noastre:

Micul Anastasie era un copil cuminte şi însetat de înţelepciune. Ca tânăr, s-a hotărât să slujească lui Dumnezeu într-o mânăstire, aşa că a devenit călugăr. Pentru dragostea şi ascultarea lui a primit din cer o mulţime de daruri dumnezeieşti, printre care şi cel al facerii de minuni. Viaţa lui curată l-a arătat oamenilor ca un mare Sfânt al Bisericii, ocrotitor al copiilor şi tămăduitor al bolilor de tot felul.








Ilustraţiile în acuarelă sunt foarte frumoase, pline de culoare şi de viaţă, iar textul e accesibil şi cu o curgere firească (ceea ce mie mi se pare destul greu de găsit în cărţile ortodoxe pentru copii).

Noi am fost cuceriţi, Nectarie nu se mai satură să privească desenul cu micuţul Atanasie pe care nu vrea căpitanul să-l ia în corabie...


...şi pe cel cu pescarul care prin rugăciunile Sfântului reuşeşte să prindă mulţi peşti (îmi spune cu bucurie, uite, mami, au plecat rechinii!)


Cărţile se găsesc online aici, la Librăria Sophia şi zilele acestea la Târgul de carte Gaudeamus (la standul editurii Sophia).

Alexandra

miercuri, 17 noiembrie 2010

Povestea Imnului Trisaghion pentru copii

Cea de-a doua carte, Cântarea lui Nicolae, este o istorisire a felului în care a primit Biserica cântarea Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, Imnul Trisaghion. Originile acestuia nu sunt cunoscute cu siguranţă, dar tradiţia ne spune că datează din vremea arhieriei Sf. Proclu, Patriarhul Constantinopolului (434-447), pe când cetatea şi împrejurimile ei erau încercate de cutremure. Se zice că această rugăciune a fost dată de către îngeri unui băiat, atunci când, în mijlocul unui cutremur, a fost ridicat la cer, până ce nu s-a mai văzut. După ce a fost readus teafăr pe pământ, a glăsuit o cântare cu care îi auzise pe îngeri slăvindu-l pe Dumnezeu. Când oamenii din Constantinopol au început să psalmodieze această rugăciune întru laudă şi slavă, cutremurele au încetat. De atunci imnul se cântă în toată lumea.

Povestea lui Nicolae se întemeiază pe această îndrăgită tradiţie. Nicolae Vorbăreţul era un băiat obişnuit care îşi iubea casa din Constantinopol aproape la fel de mult pe cât îi plăcea să vorbească. Aceasta până în ziua în care îngerii l-au luat din mijlocul unui cutremur şi l-au învăţat să cânte. De atunci a devenit Nicolae Cântăreţul. Cântarea sa a izbăvit cetatea de cutremure şi a pătruns pentru totdeauna în viaţa liturgică a Bisericii ca Imnul Trisaghion.



Ilustraţiile sunt realizate de o ilustratoare rusoaică, Masha Lobastov şi au un minunat iz bizantin, purtând cititorul chiar în miezul veacului al IV-lea, ceea ce pentru mine, mare amatoare de poveşti istorice, e o mare bucurie.

Nectarie în schimb a fost atras mai ales de acţiune: sunt balene acolo :), ce face pisica aceea, unde zboară băiatul? Am avut în sfârşit ocazia să-i vorbesc mai mult despre îngeri şi sa-i arăt nişte reprezentări frumoase, care nu sunt nici fetiţe bucălate cu aripi şi nici amoraşi dolofani.


Alex

joi, 11 noiembrie 2010

Ajutor cu beneficii

Cam asa suna propunerea Luthelo care ofera sapunuri naturale (minunate), in schimbul unei sume de bani, pentru a ajuta o mamica cu trei copilasi, aflata in mare dificultate.

O initiativa frumoasa, sper tare mult sa aiba succes.

Alex