sâmbătă, 23 iulie 2011

Apă pentru copiii din Glodeanu și update

Acum câteva săptămâni scriam despre tabăra Ortodoxă de la Tismana și cu bucurie pot spune că datorită unor oameni generoși încă doi copii vor merge în August în această tabără. Mulțumim Ana, Tudor, Oana, Georgiana, Claudiu, Serban, Rodica, Aniela si Bertha !

Următorul proiect pentru acești copii este săparea unui puț de apă în apropierea caselor lor.

Aceasta deoarece în comuna Glodeanu nu există apă potabilă. Pentru viitorul centru care se va ridica cu ajutorul bunul Dumnezeu în comuna Cîrligu Mare, în curtea bisericii este nevoie să se foreze un puţ la mare adâncime. Realizarea acestui puţ va fi mană cerească pentru familiile din comună pentru că vor avea toţi acces la puţul respectiv, iar oamenii nu vor mai fi nevoiţi să care apă de la mare distanţă, de la fântânile din care izvorăşte o apă care este cât de cât bună.
Forarea unui puţ la 50 de metri adâncime presupune costuri de până la 3.000 de euro. Dacă nu se găseşte apă potabilă la această adâncime va fi nevoie să se sape până la 200 de metri iar costurile sunt uriaşe, până la 20.000 de mii de euro.,
Noi suntem optimişti şi sperăm că apa bună va ţâşni la 50 de m. :)
Așadar toți banii primiți luna aceasta vor fi folosiți pentru forarea puțului.

Nici nu-mi pot imagina cum e să nu ai apă de băut sau să nu te poți spăla decât cu mari greutăți, eu care nu rezist și imediat cârtesc când se oprește apa în bloc doar pentru câteva ore.

Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu