marți, 17 ianuarie 2012

Quiche Lorraine

Acest quiche l-am facut dupa sarbatori, cand ramane cate putin din ceva in frigider. Astfel ca se cere o chemare la apel si o reorganizare a trupelor. (Vocabularul se pare ca a fost profund influentat de ultimele stiri de la tv. :)

Prin urmare, pentru 4-6 portii, avem nevoie de:
6 felioare de suncuta cu putina grasime
300 ml de smantana pentru frisca (eu am pus 200 si 100 de crema de branza)
3 oua
25 gr/ 2linguri de unt
Pentru aluat:
175 gr faina obisnuita
putina sare
115 gr unt
1 galbenus de ou

1. Pentru a face aluatul, puneti faina, sarea, untul si galbenusul de ou intr-un bol si amestecati, apoi treceti pe o suprafata usor presarata cu faina si framantati pana cand se ia de pe mana si lasati sa se odihneasca 20 minute.
2. Ungeti cu putin unt si presarati faina intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm, intindeti aluatul si asezati-l in tava, taind excesul. Dati la frigider pentru 20 minute, incalziti cuptorul la 200C.
3. Intre timp, taiati sunca in bucati mici si asezati-le in tava. Bateti smantana, ouale si putina sare, piper, eu am pus si nucsoara, si turnati in tava.
4. Coaceti quiche-ul cca 15 min, apoi reduceti temperatura la 180C. Cand umplutura s-a umflat si este maron-auriu si aluatul este crocant, se scoate din cuptor. Se lasa 5-10 minute la racit inainte de servire.

Gustul este excelent si se alcatuieste foarte usor.

Pofta buna! :)
Ena

Un comentariu:

  1. pe langa sunculita merg niste ciupercute....oricum gustul e super...multumesc!

    RăspundețiȘtergere