duminică, 19 iunie 2011

Copiii din Glodeanu ar vrea în tabăra de la Tismana

Şase copii din Glodeanu vor pleca în perioada 12 - 23 august în tabăra ortodoxă de la Tismana. Când e vorba să faci o bucurie e destul de greu să alegi între copii. Este suficient să te uiţi pe site-ul oficial al taberei, să vezi câte ateliere, care mai de care mai atractive îi aşteaptă pe copii ca să-ţi dai seama că alegerea e destul de grea.

Preţul taberei pentru un singur copil este de 900 RON (cam 220 de Euro). Costul taberei pentru cinci copii va fi suportat de creştinii unei parohii ortodoxe din Franţa.

După ce a citit pe blog că micuţii vor pleca în tabără, o domnişoară cu suflet mare, care locuieşte în Anglia a decis să suporte ea costul unei tabere pentru încă un copil de la Glodeanu. 

Părintele s-a interesat la organizatorii taberei şi mai sunt locuri libere. Dacă cineva îşi doreşte şi poate să ajute să trimită mai mulţi copii de la Glodeanu în această tabără este rugat să scrie un mail pe adresa părintelui Marian Tudor: preotmariantudor@gmail.com
Nicuşor cu sora lui Denisa
Mă gândeam că ne-am putea uni mai mulţi şi împreună să ajutăm şi alţi copii să meargă în tabără (dacă vă surâde ideea, îmi puteţi scrie pe alexa.grigore@yahoo.com).

Următorii copii care ar putea pleca în tabără dacă se strâng bani, ar fii Nicuşor şi Cristina.

Cristina
Pentru ei această vacanţă ar fi ceva nemaipomenit şi un bun prilej să guste din frumuseţea Ortodoxiei, căci deşi e minunat că au primit haine şi mâncare, totuşi şi sufleţelele lor au nevoie de multă hrană şi sprijin.

Cu drag,
Alexandra

P.S Aici puteţi vedea câteva fotografii din anii trecuţi, din tabăra de la Tismana.

sâmbătă, 18 iunie 2011

Jocuri cu cârligele

Unul dintre jocurile preferate ale lui Nectarie (aproape 4 ani), când doarme Maria şi trebuie să stăm liniştişi în bucătărie, este jocul cu cârligele. Care pot deveni pe rând căluţ, soldat, garaj, grajd, cercei, gheare de pisică (fiecare prins de un degeţel) şi ce îi mai trece lui prin cap.

joi, 16 iunie 2011

Naşterea naturală după cezariană în România

De când am născut-o pe Maria prin cezariană mă tot preocupă acest lucru, citesc pe internet tot ce-mi cade sub ochi, şi apoi mă întristez văzând care e situaţia în România, unde cezarienele se fac pe bandă rulantă iar naşterea naturală după cezariană e aproape o nebunie, foarte puţini medici acceptă aşa ceva, iar adesea condiţiile nu sunt chiar cele mai sigure pentru mamă şi copil.

De aceea mare mi-a fost bucuria să citesc în ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă, interviul luat unei mame a 6 copii, care s-au născut astfel:
1. cezariană, 2. natural, 3. cezariană. 4,5,6 natural... Iar acum mama era însărcinată cu cel de-al şaptelea.
Am rămas înmărmurită de bucurie şi mirare. Aceasta mamă locuieşte pe lângă Cernavodă şi stăruinţa ei puternică de a găsi un medic care să o sprijine, nădejdea, credinţa şi ascultarea faţă de duhovnic au ajutat-o să realizeze practic imposibilul: să nască natural nu după o cezariană, ci chiar după două, la un spital de stat din România, de 4 ori! Mai mult, în condiţiile în care avea o tăietură verticală, ceea ce reprezintă un plus de risc.
În astfel de momente în vine în minte o rugăciune de la slujba botezului care spune: Mare eşti Doamne şi minunate sunt lucrurile Tale şi nici un cuvînt nu este de ajuns spre lauda minunile Tale!

Dacă vreunul din cititorii blogului ştie de alte astfel de naşteri naturale după cezariană realizate în Bucureşti m-aş bucura mult dacă mi-ar scrie,

Cu drag,
Alexandra