joi, 16 iunie 2011

Naşterea naturală după cezariană în România

De când am născut-o pe Maria prin cezariană mă tot preocupă acest lucru, citesc pe internet tot ce-mi cade sub ochi, şi apoi mă întristez văzând care e situaţia în România, unde cezarienele se fac pe bandă rulantă iar naşterea naturală după cezariană e aproape o nebunie, foarte puţini medici acceptă aşa ceva, iar adesea condiţiile nu sunt chiar cele mai sigure pentru mamă şi copil.

De aceea mare mi-a fost bucuria să citesc în ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă, interviul luat unei mame a 6 copii, care s-au născut astfel:
1. cezariană, 2. natural, 3. cezariană. 4,5,6 natural... Iar acum mama era însărcinată cu cel de-al şaptelea.
Am rămas înmărmurită de bucurie şi mirare. Aceasta mamă locuieşte pe lângă Cernavodă şi stăruinţa ei puternică de a găsi un medic care să o sprijine, nădejdea, credinţa şi ascultarea faţă de duhovnic au ajutat-o să realizeze practic imposibilul: să nască natural nu după o cezariană, ci chiar după două, la un spital de stat din România, de 4 ori! Mai mult, în condiţiile în care avea o tăietură verticală, ceea ce reprezintă un plus de risc.
În astfel de momente în vine în minte o rugăciune de la slujba botezului care spune: Mare eşti Doamne şi minunate sunt lucrurile Tale şi nici un cuvînt nu este de ajuns spre lauda minunile Tale!

Dacă vreunul din cititorii blogului ştie de alte astfel de naşteri naturale după cezariană realizate în Bucureşti m-aş bucura mult dacă mi-ar scrie,

Cu drag,
Alexandra

12 comentarii:

  1. Alexandra, in Bucuresti nu stiu, dar in Cluj, da! Sigur exista cazuri si in Bucuresti!
    Eu tot caut sa gasesc mamici care au nascut acasa :) si pana acum am gasit 2 (in Bucuresti si in Brasov).
    salutari din Cluj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pStiu ca postarea ta e veche, dar sper totusi ca poate o sa-mi raspunzi. Doresc foarte mult sa nasc natural dupa cezariana, la ce dr din cluj te refereai in comentariu? multumesc!

      Ștergere
    2. Foarte multe informatii concrete despre doctori pro NVDC din Cluj vei gasi pe grupul de facebook NVDC Romania. Sunt acolo mame care au nascut natural dupa cezariana in Cluj.

      Ștergere
  2. eu stiu ca dr Tutunaru la elias incerca nasteri normale dupa cezariana. si mai era o maternitate privata la constanta.
    la urma urmei, nici cu cezarienele nu e chiar asa o tragedie, eu m-am obisnuit cu gandul ca a randuit Dumnezeu cum e mai bine pt mine si ca o sa aibe el grija sa iasa bine. si iata-ma acum pregatindu-ma de a sasea cezariana si n-am avut niciodata probleme. e drept ca tot visez sa se intample vreo minune si sa nasc si eu natural, dar pe la noi chiar n-am auzit de nasteri naturale dupa mai mult de doua cezariene. pana si in America, limita maxima de care am auzit e de nastere normala dupa 6 cezariene.

    RăspundețiȘtergere
  3. la cat timp a nascut natural dupa cezariana?

    RăspundețiȘtergere
  4. buna iulia, imi poti spune numele dr. care e dispus sa accepte NVDC in BRASOV? multumesc, sanatate tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu as vrea sa stiu numele medicului din Brasov, va rog!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt o mamica care am o nastere naturala si doua cezariene. As vrea sa nasc natural. As dori sa iau legatura cu doctorul din Brasov. Puteti sa imi dati si mie numarul?

    RăspundețiȘtergere
  7. Incercati sa o intrebati pe Iulia la http://lapieptulmamei.blogspot.com/, se pare ca ea stie in Brasov.

    RăspundețiȘtergere
  8. In clinica din Constanta, mentionata in unul dintre comentarii, NVDC a devenit o rutina. Eu am experimentat anul acesta in septembrie o astfel de nastere si chiar acum am internata in spital o sora de suflet care a nascut a doua oara natural dupa cezariana. La Dumnezeu orice e cu putinta chiar si in tara noastra plina de mentalitati inchistate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne puteți spune și nouă cum se numește clinica?

      Ștergere