Cum pe internet vestile cicula repede am aflat si eu despre campania vAlluntar iniţiată de editura All si m-am bucurat sa pot cere o carte pe care de vreo doua targuri o urmaresc, dar nu ma induram sa o si cumpar: Tehnici culinare şi ustensile de bucătărie.
De la Eugenia m-am molipsit de placerea de a rasfoi carti de bucate asa ca, de indata ce a sosit curierul, am deschis-o cu mare bucurie, admirand mai intai cat e de prezentabila: coperta frumoasa, foile de buna calitate, cartonata, cusuta, o bucurie pentru ochi. Din fericire si continutul este foarte interesant. Prima parte prezinta ustensilele de bucatarie si e scurta si concisa, dar a doua parte e cu adevarat ceva nou in peisajul cartilor despre gatit. Iti arata pas cu pas cum sa faci o multime de lucruri: de la frisca la aluat de pizza, la marinata pentru curcan, tarte de tot felul, biscuiti, prajituri, sosuri, creme si altele.
De exemplu, eu am aflat ca felurile de linte difera nu numai prin culoare, ci si prin timpul de fierbere: lintea galbena se fierbe in 10 minute, iar lintea verde si maro in 40... Asa mi-am explicat in sfarsit de ce cateodata mancarea de linte imi iesea foarte terciuita, iar altatadata insuficient fiarta :)
Apoi am mai aflat ca frunzele de busuioc se toaca cel mai usor daca sunt rulate si apoi tocate. Ca ardei copti se decojesc mai usor daca ii pui la final intr-o punga de hartie (datorita faptului ca asa se aburesc).
Cartea are si retete, dintre care cele de sosuri mi s-au parut foarte clare si realizabile, chiar si pentru mine careia de obicei nu-mi ies sosurile.
Acum ca am putut sa o citesc in voie sunt de parere ca e o buna investitie pentru o gospodina incepatoare (mai ales ca la targurile de carte are de obicei o reducere de 50% fata de pretul de raft).
Şi pentru că acest articol e parte din campania vAlluntar iniţiată de editura All, vă invit, daca vreti, să comentaţi ca să puneţi la treabă echipa de voluntari de la All.
Alexandra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu