joi, 19 aprilie 2012

Activitati de Paste

Am fost zilele acestea in vizita la o familie de cunoscuti cu doi copii de gradinita si am vazut acest calendar de Paste lipit pe frigider. E inspirat de pe un blog american, dar adaptat putin la resursele romanesti.
Pentru fiecare zi de post se lipeste pe o frunza o omiduta din bat de chibrit. In noaptea de Inviere in locul omizilor se lipesc fluturi decupati de prin cartile copiilor cu abtibilduri. Mi s-a parut o idee frumoasa care sa sugereze cumva si pentru copiii micuti marea trecerea de la Postul Pastelui la Inviere.

 Tot ei mi-au aratat acest set de activitati pentru Saptamana Patimilor pe care l-au comandat de aici.


 Mi-a placut foarte mult, contine un mic Lazar care poate fi infasurat in giulgiu, cateva materiale ca sa realizezi o frunza de palmier, un smochin (pentru pilda smochinului neroditor), o candela (pentru pilda fecioarelor), o sticluta cu mir (pentru pilda cu mirul de mult pret), un potir de lemn (pentru Joia mare), un mormant in miniatura, o femeie mironosita si un Inger care vesteste Invierea. Toate sunt foarte delicat si minutios realizate si din ce am vazut, copiii se jucau cu multa bucurie si folos cu ele.


Am rasfoit cu incantare site-ul http://www.orthodoxchristiancraftsupply.com/ si am vazut ca mai au o multime de alte seturi pentru diferite sarbatori, iar preturile imi par accesibile chiar si pentru Romania.


Alexandra

Un comentariu: