joi, 27 noiembrie 2008

Sfanta Mucenita Alexandra

Alexandra, mucenita lui Hristos Dumnezeu, era sotia imparatului Diocletian. Deci vazand ea ca Sfantul Gheorghe era chinuit in felurite chipuri spre moarte, dar ca in chip minunat ramane viu si sanatos, s-a infatisat inaintea imparatului, in vreme ce el aducea jertfa idolilor, si s-a marturisit pe sine crestina; pentru aceea a fost pusa in inchisoare. Dupa ce a fost inchisa, s-a dat hotarare ca sa fie taiati cei doi, Gheorghe si Alexandra. Afland ea aceasta hotarare a imparatului, in inchisoare s-a rugat lui Dumnezeu si si-a dat sufletul.

Iar Apolo, Isachie si Codrat, fiind din slugile imparatesei Alexandra, si vazand-o pe ea ca a dispretuit vremelniceasca si stricacioasa imparatie si pe muncitorul imparat, si ca, crezand in Hristos, a si murit pentru El, au crezut si ei in Hristos. Deci, infatisandu-se cu indraznire, au mustrat pe imparat, numindu-l calcator de lege si salbatic, si ca nu i-a fost mila de insasi femeia sa, cu care a facut copii.

Maniindu-se imparatul pentru aceasta, a poruncit ca sa-i puna la inchisoare, si aceasta facandu-se, gandea el toata noaptea cu ce moarte ii va pierde. Dimineata, scotandu-i din temnita, pentru Codrat a poruncit sa fie taiat, iar Apolo si Isachie, iarasi sa fie pusi la inchisoare si sa fie ucisi cu foamea. Dupa cateva zile, fiind istoviti de foame, si-au dat sufletele lor in mana Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu