Avem nevoie de:
1 cana naut (pus la muiat in apa calduta timp de 12 ore, sau fiert la oala sub presiune 30 de minute),
1 ceapa mare (eu am pus ceapa verde),
2 linguri patrunjel tocat
1 lingurita sare,
4 catei usturoi (eu am pus usturoi verde)
1 lingurita praf de copt
1 ceapa mare (eu am pus ceapa verde),
2 linguri patrunjel tocat
1 lingurita sare,
4 catei usturoi (eu am pus usturoi verde)
1 lingurita praf de copt
1 lingurita cumin (daca nu avem se poate folosi chimen, coriandru)
6 linguri faina
6 linguri faina
De obicei falafelul se prepara cu mixerul (care taie), dar cum eu nu am avut, am pasat nautul cu pasatoarea de cartofi (nu sunt sigura ca asa se numeste), ceea ce a lungit un pic treaba, dar ingredientele s-au simtit mai bine in chiftelute. Ceapa, usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul, condimentele si nautul sfaramat bine, apoi se adauga praful de copt si faina si se amesteca bine pana cand obtinem o pasta mai tare (daca e nevoie mai adaugam faina).
Dupa aceea se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins (se fac foarte repede, mai ales daca nutul a fost fiert).
Pt lipii avem nevoie de:
500g faina
200 ml apa calduta
un plic de drojdie uscata
500g faina
200 ml apa calduta
un plic de drojdie uscata
o lingurita sare
o lingurita zahar
o lingurita zahar
In apa calduta se amesteca zaharul, sarea si drojdia, pana cand se omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Se framanta un aluat suplu si elastic, care se lasa la crescut 30 de min la caldura. Din acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta cu faina, cat de subtire cu putinta. Lipiile se coc in tava de teflon, fara pic de ulei sau grasime. Se coc pe ambele parti,foarte foarte repefe. Din aluat se obtin 9-10 lipii delicioase!
Intr-un final, luam o lipie, puneam deasupra o foaie mare de salata, castraveti si ridichi taiate rondele, chiftelute, sos de rosii si impachetam. Se mananca incalzite putin la cuptor.
Sunt foarte bune, motiv pentru care s-au terminat toate 8 in aceeasi zi si nu am avut timp sa le fac poze :(
Am citit undeva pe net ca exista si o varianta mai dietetica cu falafelul preparat la cuptor, si vreau sa incerc, poate e si mai rapida...
Alexandra
Buna, fetelor, aveti un blog minunat. Totul mi-a placut aici: faptul ca scrieti impreuna, ce faceti, ce credeti, cum scrieti... Si retea de Falafel este foarte buna, si eu fac cam in acelasi fel.
RăspundețiȘtergereVa doresc un Paste cu multa lumina in suflet!
Alexandra zisa Sanda/Constanta
Buna, fetelor, aveti un blog minunat. Totul mi-a placut aici: faptul ca scrieti impreuna, ce faceti, ce credeti, cum scrieti... Si retea de Falafel este foarte buna, si eu fac cam in acelasi fel.
RăspundețiȘtergereVa doresc un Paste cu multa lumina in suflet!
Alexandra zisa Sanda/Constanta