Aceasta supa functioneaza si in varianta de post si de ne-post. Am sa va prezint "full-option"-ul, ramanand sa scoateti sau sa inlocuiti voi ingredientele pentru supa de post. Oricum, este foarte gustoasa in ambele feluri.
Sunt necesare:
3 fire de praz,
450 gr de morcovi,
coriandru macinat,
4 linguri de unt (inlocuiti cu margarina sau ulei pentru varianta de post)
1.2 l supa de pui (sau de legume)
150 ml iaurt grecesc (sau alt iaurt gras, eu folosesc Campina la pahar mic)
sare si piper
verdeata pentru ornat (eu am folosit patrunjel)
Se face asa:
Se topeste intr-o oala cu "sezutul" lat untul, se adauga prazul si morcovul taiate rondele si se amasteca bine in unt. Se pune capacul si se lasa cca 10 minute pentru a se inmuia, dar nu colora.
Se adauga coriandrul, cam o lingurita, si se mai lasa 1 minut. Se toarna supa si se asezoneaza dupa gust. Se fierb acoperit inca vreo 20 minute, pana cand morcovii si prazul s-au inmuiat.
Dupa ce se raceste un pic, se pune in blender si se paseaza. Apoi, se adauga doua linguri din iaurt in supa. Se gusta iar pentru a ne asigura ca nu-i mai trebuie sare.
Se serveste calda, (fara a mai fi fiarta), in boluri, in care se adauga o lingura de iaurt si putin patrunjel tocat. Noua ne-a placut grozav.
Pofta buna!
Ena
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu