marți, 26 mai 2009

Vacanta in Madrid

Anul acesta am avut o ocazie grozava de a vizita Madridul pentru o saptamana si sa experimentam putin stilul de viata spaniol pe pielea noastra.

Am plecat cu mintea plina de tot ce auzisem sau vazusem despre Spania vreodata, sperand ca realitatea sa nu lase de dorit.

Am sa incerc sa alcatuiesc un top (cat se poate de subiectiv) legat de ceea ce am vazut in aceasta vacanta, poate va folosi cuiva intr-o excursie viitoare.

Locul 1 in preferintele noastre cred ca va ramane Gradina Zoologica. Situata cumva langa oras, are o multime de lucruri de aratat: simpatici ursi panda, surprinsi de noi intr-o siesta de dupa-masa , tigri albi, exemplare pe cale de disparitie, leoparzi negri, ca sa continuam seria animalelor neobisnuite,
o oferta generoasa de maimute, lei de mare, care ofera si spectacole haioase, delfini, foarte "zambareti" si zburdalnici, elefanti, deosebit de interactivi cu oamenii, koala, foarte dragalasi, lei... cam plictisiti, ursi, cred ca aproape dresati pentru ca (poate din intamplare) ne-au facut cu mana :), rinoceri, si multe altele.

Locul 2, desi la o distanta foarte mica este TOLEDO. Orasul se afla la cca 80 km de Madrid, se afla pe malul drept al raului Tajo, pe o colina, la 100-150 de metri deasupra nivelului apei. Este format din stradute mici, blocuri de cateva etaje, multe magazine de suveniruri si multe berarii. Asta e varianta prescurtata a descrierii pentru ca oricum nu l-am admirat decat pentru o dupa-masa, dar poate ca fotografiile vor spune mai multe... Aici este o patiserie in care lucreaza maicute :) Extrem de scumpa :)
Locul 3. Probabil ca aici ar fi de mentionat Muzeul Prado. Se afla prin centrul Madridului, desi nu impresioneaza de afara prea mult, contine colectii interesante de picturi, sculpturi si bijuterii. Datorita fetitei noastre, ne-am bucurat doar de cateva camere de pictura(aici veti putea vedea perioada neagra a lui Goya, El greco, Jeronimus Bosch, Velasquez), dupa care ne-am jucat cu interes la scarile rulante cu care era dotat muzeul. :) Va recomand si muzeul Thyessen (O sa mai verific daca am scris bine numele). Aici veti putea vedea Degas in acuarela, Renoir, un Dali daca nu ma insel, si alte colectii interesante.


Locul 4. Am avut si eu o dorinta in Madrid: sa-i fac o vizita distinsului Don Quijote. In Plaza de Espana il puteti intalni impreuna cu tovarasul sau Sancho Panza, priviti ingaduitor de Cervantes.


Revin si cu o parte a doua a vacantei. Pe curand!

Eugenia

Un comentariu:

  1. Wow, un oras de vis! Foarte frumoase locuri! Felicitari pt ca ai avut ocazia sa vizitezi Madridul, sper sa ajung si eu pe acolo vreodata. :))

    RăspundețiȘtergere