Am folosit pentru aluat:
2 1/2 cani de faina
1 cana de zahar
1 cana de zahar
1 plic de praf de copt
3/4 lingurita de sare
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de scortisoara
2/3 cana de ulei
2/3 cana de lapte de soia
2/3 cana de lapte de soia
2 lingurite de zeama de lamaie
1 plic de amoniu alimentar amestecat cu 1/2 cana de apa
esenta de vanilie
Pentru umplutura: 1,3 kg de mere, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de scortisoara
esenta de vanilie
Pentru umplutura: 1,3 kg de mere, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de scortisoara
Pentru ornat: 1 lingura zahar pudra si 1 lingura scortisoara
Se amesteca bine toate ingredientele solide, apoi se adauga cele lichide si se amesteca din nou foarte bine (eu am folosit telul). Amestecul ar trebui sa fie destul de gros, aproape ca o coca, pentru ca umplutura sa nu se scufunde in el.
Merele taiate cubulete se calesc cu zaharul 15-20 de minute si apoi se amesteca cu scortisoara.
Se unge cu margarina un vas mare de yena si se toarna uniform jumatate din amestec. Apoi se adauga umplutura de mere si deasupra restul de amestec. Se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Se da la cuptor o ora, la foc mediu, sau pana cand
scobitoarea iese curata.
Alexandra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu