sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Saratele

Dupa o perioada prea lunga de absenta (justificata, :D) iata si o reteta de saleuri cu care ne-am distrat zilele acestea.

Ingredientele:
cca 700 gr faina
150 ml de vin alb
150 ml de smantana
1 pach de margarina
putina drojdie
sare, chimen, mac
Se ia o bucata copil si se pune la treaba. O oala in care se pun toate ingredientele i se dau sa le amestece bine, apoi le amestecam noi ca sa fim sigure ca iese omogen. Aluatul se da la frigider timp de 1-3 ore.
Se scoate, se intinde intr-o foaie de grosime dupa cum dorim.. Se taie in bastonase si se ung fiecare cu ou impreuna cu artistul casei. Apoi presaram mac sau chimen.
Se dau la cuptorul incins ptr cateva minute, la foc potrivit. Se scot, se racesc si se depoziteaza etans, asta daca nu punem un film si le rontaim imediat.
Din aceasta cantitate ies destul de multe, cel putin vreo 4-5 tavi de cuptor ca in imagine.

Pofta buna. Ena

2 comentarii:

  1. yummi! arata super bine. nu stiu daca sa ii fac si eu piticului meu de 2 ani, avand in vedere ca reteta cuprinde si vin. ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, nu stiu recomandarea doctorului, dar eu, personal, stiam ca alcoolul se evaporeaza la caldura, deci i-as da linistita. Oricum informeaza-te mai bine inainte, casa fii impacata. :) Ena

    RăspundețiȘtergere