miercuri, 16 februarie 2011
Biscotti cu ciocolata amaruie si alune
Perioada italiana... continua.
Pe site la Chef Mazilique am gasit aceasta reteta geniala de biscotti, foarte simplu de facut si chiar rapida, in ciuda faptului ca produsul trebuie copt de doua ori.
Ingrediente:
200g faina
150g zahar
60g cacao
60g ciocolata taiata bucati
3/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
3 oua batute
100g de alune
Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate, mai putin alunele, cand s-au omogenizat bine, adaugam ouale batute in prealabil cu extractul de vanilie. Framantam pana ni se super-lipesc mainile si nu ne impacientam, este normal. (Marturisire, cred ca eu am pus ceva mai multa cacao, asa ca am adaugat un ou, pentru ca erau toate mici.)
Am format din aluat 4 "batoane", cam de aceleasi dimensiuni ca si cele de la paine de pe vremea noastra, usor mai turtite. In cuptorul preincins cam 25 de minute, se racesc, le taiem, inapoi in cuptor inca 15 minute.
Le-am incercat pana acum cu ceai si lapte, dar le vad bine si cu suc de portocale (intotdeauna mi-a placut combinatia de citrice si cioco).
Enjoy, Ena. :D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ena, am fost tare bucuroasa de reteta si am sarit imediat sa o fac. Probleme si dileme: alunele se adauga impreuna cu ouale? si mai ales - cum ai reusit sa faci batoanele? compozitia e suuuper lipicioasa si a fost un chin. O maaare parte din ea a ramas pe mainile mele, apoi a ajuns in chiuveta :( :( :( Care a fost secretul tau?..
RăspundețiȘtergereIrina.
da, ok, am verificat si site-ul original. Post-factum. Scuze pt commentul de mai devreme,... m-am luminat.
RăspundețiȘtergereirina
:) bun, pentru ca eu sunt in slow motion, dupa cum se vede. O sa revin cu o reteta de biscotti cat de curand, dar va fi mai putin ciocolatoasa. Ena
RăspundețiȘtergere