duminică, 2 octombrie 2011

Mulțumim tuturor celor ca au dăruit cărți, rechizite și hăinuțe

Doar jumătate din pachetele strânse pentru Jeni și copii
S-au strâns mult mai multe decât ne așteptam și o parte dintre ele vor ajunge și la ceilalți copii din Glodeanu. Am revăzut-o pe Jeni care s-a bucurat mult de cărțile primite și ne-a povestit că toate vor fi duse în biblioteca clasei ca și alți copii să le poată împrumuta și citi. Jeni este bibliotecara și a făcut și un inventar al tuturor cărților.
De la Părintele din Glodeanu și soția lui am aflat veștile bune: s-a săpat puțul și au găsit apă la 60 m (așa că nici nu a costat așa de mult), iar acum oamenii din apropierea bisericii nu mai trebuie să meargă la mare depărtare pentru apa zilnică. O familie din sat urmează să se mute în curând într-o nouă casă, construită din... baloți de paie. Am fost foarte uimită să văd această casă, se pare că e foarte trainică, mult mai rapid de ridicat și mult mai ieftină. E călduroasă iarna și foarte luminoasă, oricum din toate punctele de vedere incomparabilă cu casele în care locuiesc unele familii din Glodeanu. Mai multe despre acest proiect, unic în România puteți citi aici.
În plus avizele pentru cantina socială sunt aproape gata și construcția va începe chiar luna aceasta. În primăvara viitoare Părintele Tudor Marian dorește să amenajeze un parc pentru copii, pe un teren viran din apropierea bisericii. Copiii încă au multe greutăți, dar lucrurile s-au îmbunătățit: acum au mâncare mai bună, rechizite pentru școală și nădejdea că în viitor va fi și mai bine.
Veștile din comuna Glodeanu sunt o dovadă adevărată că cu ajutorul lui Dumnezeu oamenii sufletiști pot schimba în bine viața altor oameni.

Alexandra

Un comentariu: