miercuri, 30 noiembrie 2011

Daruri de Crăciun pentru copiii bolnavi de cancer


Nicoleta, care a strâns o mulțime de daruri pentru copiii de la Școala de nevăzători din Buzău și pentru copiii din Glodeanu, are o nouă dorință, aceea de a înveseli măcar pentru o zi pe copiii de la secția de pediatrie a spitalului Fundeni si pe cei de la Institutul Oncologic. În total 150 de copii micuți cu suferințe uriașe, bolnavi foarte grav și mulți dintre ei orfani, foarte săraci și chiar orbi.

Deja câțiva oameni săritori s-au oferit să ajute. Teatrele Zurli și Paiața vor ține un spectacol pentru copii gratuit, pe 10 decembrie la Spitalul Fundeni și pe 27 decembrie la Institutul Oncologic.

Mai e nevoie de gospodine pricepute care să facă prăjituri pentru copii (fără ciocolată, cacao, creme). Ceva gustos, făcut în casă și cât mai sănătos. Nicoleta își dorește să poată face un pachet pentru fiecare copil cu fructe și jucării noi.

Dacă doriți să pregătiți un platou cu prăjituri, să donați o jucărie sau să ajutați în vreun alt fel îi puteți scrie pe adresa nicoletatintea@gmail.co.

Mai multe detalii despre copiii internați la Fundeni și despre Nicoleta găsiți aici.

Alexandra

luni, 28 noiembrie 2011

Schimbul de ornamente pentru pomul de Craciun al copilasilor ortodocsi

Irina propune părinților și copiilor un proiect interesant, foarte potrivit pentru postul Crăciunului: confectionarea de ornamente pentru bradul de Craciun. Frumusetea acestei activitati consta in faptul ca va trebui executata de către copii pentru alți copii, iar toate ornamentele trebuie să trimită cu gândul la nașterea Mântuitorului.


Înscrierile se fac până pe 30 noiembrie 2011, iar detaliile și regulamentul le puteți găsi aici.

miercuri, 16 noiembrie 2011

Căsuță pentru copii


De câteva luni Nectarie și Maria aveau o căsuță numai a lor, care îi bucura foarte tare. Dar, năzdrăvani cum sunt, au rupt husa din plastic a căsuței și după aceea plângeau pe umărul mamei că ce vom face noi fără casa noastră :)

Din fericire, Eugenia ne-a venit în ajutor și ne-a cusut o husă nou-nouță, din materiale vesele, foarte ușoare.


Acum e din nou veselie, jocuri de-a v-ați ascunselea și de-a cei trei purceluși...

Alexandra

miercuri, 9 noiembrie 2011

La Ceai la Vlaicu

In vara aceasta s-a deschis o noua ceainarie, cu o gradina inflorata si primitoare, linistita si retrasa in spatele Institutului Francez (cu aproximatie). Cum ne-am obisnuit la Metoc, putem servi ceai, dulceata, serbet si prajiturele intr-o gama variata si delicioasa.

Partea buna a acestei ceainarii cu gradina este ca, pe anotimpurile reci, ne ofera si un interior calduros, amenajat cu gust, in nuante calde si naturale, oferind o atmosfera intima, placuta.
Ceaiul aburind si mica gustare de langa sunt pentru mine clipa de liniste a zilei, moment de reculegere, linistire si m-as bucura daca si voi ati gasi o oaza de normalitate aici, de "venire in fire", (asa cum frumos scria odata pe usa ceainariei Vasiliada), poate alaturi de o carte buna, de un prieten sau de propriile ganduri.
Va asteptam cu drag. Ena

Adresa Ceai La Vlaicu: str. Aurel Vlaicu, nr. 47
Program: L-V: 17-24 , S-D: 15-24
Telefon rezervari: 0727609699

Ziua Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina

Sfântul Nectarie este și ocrotitorul familiei noastre și de multe ori am simțit ocrotirea și mijlocirea sa. De curând am recitit viața sa din cartea Sfântul secolului nostru și m-a mișcat foarte mult singurătatea și nedreptatea care l-au însoțit mai toată viața, dar mai ales credința sa neclintită și răbdarea.
La mulți ani tuturor celor care îi poartă numele!  

Alexandra

miercuri, 2 noiembrie 2011

De Sfântul Nicolae, pentru copiii care nu văd lumina

Adelin, unul dintre copilașii care iubesc să citească
Zilele trecute Nicoleta mi-a scris despre dorința ei de a-i bucura de Sfântul Nicolae pe copiii orbi de la Școala de nevăzători din Buzău. Nici nu știam de existența ei. Dar după ce am văzut reportajul și am citit mai multe despre acești copilași mi s-a înmuiat inima și m-am gândit că tare bine ar fi dacă am putea să-i sprijinim cât de puțin și pe ei.

Nicoleta strânge hăinuțe în stare bună, dulciuri, jucării, cărți și povești audio, cărți în Braille și le va duce copiilor în prejma zilei de Sfântul Nicolae. 

Cei mai mulţi dintre copiii care învaţă la şcoala specială din Buzău stau la internat pentru că familiile lor locuiesc în judeţele limitrofe. Mai bine de jumătate dintre copiii şcolii au o situaţie financiară delicată. Mulţi dintre ei îşi permit să meargă acasă doar în vacanţe şi nu pot să facă acest lucru aşa cum şi-ar dori, la fiecare sfârşit de săptămână.

Foarte mulţi părinţi săraci care au un copil cu deficienţe de vedere preferă să nu-l dea la şcoală pentru că pierd ajutorul de la stat, în valoare de 600 de lei sau îl trimit foarte târziu. Din acest motiv în clasa a treia de exemplu, vârstele copiilor variază între 9 şi 16 ani.

Copiii însă sunt frumoși și dornici șă cunoască cât mai multe în pofida orbirii. Mai multe despre ei puteți citi aici.


Pachetele se pot aduce la Antena 1, în zona Băneasa (unde lucrează Nicoleta care a și participat la realizarea reportajului despre copii). Îi puteți scrie pe adresa nicoletatintea@gmail.com.

Alexandra

marți, 1 noiembrie 2011

Cu copiii la Bibliotecă

De ceva vreme doream să scriu despre Biblioteca pentru copii și tineret Ion Creangă din București. Am descoperit-o vara aceasta și ne-a plăcut foarte mult. Nectarie și Maria sunt încă foarte mici, dar biblioteca e bine aprovizionată, nu arată a instituție de stat. O cameră primitoare e dedicată prețcolariolor și acolo găsesc de toate ca să îi țină ocupați și fericiți. Pentru copii foarte mici, au cuburi, păpăși (da, la bibliotecă :), carioci și bineînțeles o mulțime de cărticele cartonate pentru mâini mititele și curioase.

Pentru copiii ceva mai mari, au puzzel-uri, jocuri de strategie și multe multe cărți, cele mai multe foarte noi, povești și enciclopedii de tot felul. Noi înprumutăm deocamdată cărți de povești, dar colecția lor de enciclopedii e foarte bună și abia aștept să o folosim când va mai crește Nectarie. 

Pentru copiii de școală au și calculatoare, muzică, cărți audio, literatură de tot felul, desene animate. Și toate pot fi împrumutate. 


Nici părinții nu sunt uitati, câteva săli sunt numai pentru ei, cu multe cărți noi din toate domeniile, dar mai ales la literatură sunt bine aprovizionați. Au și o secțiune bună de carte în limbi străine și multe CD-uri cu muzică clasică în interpretări foarte bune.
Pur și simplu nu ai cum să te plictisești acolo. Personalul e deosebit de amabil, ceea ce întregește imaginea unui loc în care mergem cu mult drag și folos.

Biblioteca se află lângă Piața Amzei pe strada Christian Tell și e deschisă zilnic de la 9 la 19 și sâmbăta de la 9 la 13.







Lectură plăcută tuturor!

Alexandra