marți, 1 noiembrie 2011

Cu copiii la Bibliotecă

De ceva vreme doream să scriu despre Biblioteca pentru copii și tineret Ion Creangă din București. Am descoperit-o vara aceasta și ne-a plăcut foarte mult. Nectarie și Maria sunt încă foarte mici, dar biblioteca e bine aprovizionată, nu arată a instituție de stat. O cameră primitoare e dedicată prețcolariolor și acolo găsesc de toate ca să îi țină ocupați și fericiți. Pentru copii foarte mici, au cuburi, păpăși (da, la bibliotecă :), carioci și bineînțeles o mulțime de cărticele cartonate pentru mâini mititele și curioase.

Pentru copiii ceva mai mari, au puzzel-uri, jocuri de strategie și multe multe cărți, cele mai multe foarte noi, povești și enciclopedii de tot felul. Noi înprumutăm deocamdată cărți de povești, dar colecția lor de enciclopedii e foarte bună și abia aștept să o folosim când va mai crește Nectarie. 

Pentru copiii de școală au și calculatoare, muzică, cărți audio, literatură de tot felul, desene animate. Și toate pot fi împrumutate. 


Nici părinții nu sunt uitati, câteva săli sunt numai pentru ei, cu multe cărți noi din toate domeniile, dar mai ales la literatură sunt bine aprovizionați. Au și o secțiune bună de carte în limbi străine și multe CD-uri cu muzică clasică în interpretări foarte bune.
Pur și simplu nu ai cum să te plictisești acolo. Personalul e deosebit de amabil, ceea ce întregește imaginea unui loc în care mergem cu mult drag și folos.

Biblioteca se află lângă Piața Amzei pe strada Christian Tell și e deschisă zilnic de la 9 la 19 și sâmbăta de la 9 la 13.







Lectură plăcută tuturor!

Alexandra

5 comentarii:

  1. si noua ne-a placut. era si o trupa de teatru de papusi, parca sambata aveau spectacole acolo

    RăspundețiȘtergere
  2. Super,nici n-am stiut ca exista un astfel de loc!

    RăspundețiȘtergere
  3. abia astept sa mergem. poti sa imi spui, te rog, ce se plateste si ce acte trebuie sa am cu mine pentru permis?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu se plateste nimic si iti trebuie doar buletinul tau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Perfect! cred ca o sa mergem chiar azi :) multam mult de idee!

    RăspundețiȘtergere