miercuri, 29 februarie 2012

Viața Sfântului Ioan Maximovici pentru copii

Sfântul Ioan Maximovici mi-a devenit drag după ce am citit despre el în scrierile Părintelui Serafim Rose. Așa că a fost o mare bucurie să pot să le citesc și copiilor despre viața lui care a fost cu totul deosebită, cu multe lucruri care ar putea să-i atragă și pe cei mici.
A călătorit foarte mult și a trăit în țări exotice ca China sau Filipine. A ajuns până în Venezuela, Japonia, Tunisia și în câte alte locuri. Apoi a avut mereu o dragoste adâncă pentru copii și de aceea în viața lui sunt multe întâmplări în care se arată grija și ocrotirea Vlădicii Ioan pentru aceștia. Încă din tinerețea sa a fost profesor la mai multe școli apoi în China a înființat un orfelinat care a adăpostit peste trei mii de copii. Unii dintre aceștia sunt acum părinți sau mai ales bunici care își amintesc cu multă dragoste și recunoștință de ocrotitorul lor.
Nimic nu era imposibil pentru el: alunga taifunurile, mergea prin ploi torențiale, intra prin uși încuiate, venea la oamenii care îl chemaseră doar în gând. Multe lucruri despre care citeam în viețile sfinților de demult, dar care s-au întâmplat acum doar cincizeci de ani.

Mai multe poze și detalii despre carte se pot găsi pe www.edituraiona.ro

Alexandra

3 comentarii:

  1. Buna seara,

    Ma numesc Adela Calistru si ma bucur sa-mi vad ilustratia pe blogul dvs. :) este o mare satisfactie pentru mine. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfantul Ioan Maximovici este Sfantul care m-a facut sa iubesc Ortodoxia. A iubit-o enorm si-a aparat-o de multe ori. Vorbeste despre iubita noastra Ortodoxie ca multa sfintenie, nu ma mir deloc ca Parintele Serafim Rose a devenit ortodocs dupa ce l-a cunoscut pe acest Sfant Ierarh!

    RăspundețiȘtergere