miercuri, 2 septembrie 2009

Mazare cu pui


Pentru mancarica de mazare, ne sunt necesare dupa cum urmeaza:


- conserva de mazare, cca 400 gr


- o lingura faina


- 1 ceapa potrivita


- O rosie bine coapta, fara coaja, toccata sau blendarita J


- Bucati de piept de pui (cam 1 piept)


- Ulei, marar, sare


Pregatim pieptul de pui, spalandu-l, indepartand pielita si taiandu-l in bucati de marime potrivita.


Intr-o tigaie sau craticioara, prajim in ulei bucatile de pui pana se rumenesc putin si sunt bine patrunse, apoi le scoatem deoparte intr-un vas. In locul lor punem ceapa, taiata marunt, la calit, pana cand sticleste. Adaugam o canuta cu apa si o lasam putin sa fiarba.


Intr-o cana, punem lingura de faina, si o diluam cu apa, atentie sa nu ramana cocoloase. Si aceasta compozitie se adauga peste ceapa, impreuna cu mazarea, urmata la scurt timp de bucatile de pui. Se mai pune apa, in functie de cat de gros ne dorim sosul. Spre sfarsit, punem rosiile, eu le pun in blender inainte, adtfel incat este suc de rosii. Se mai lasa cam 10 minute, apoi potrivim de sare si presaram marar, proaspat tocat.


Se serveste calda, cu sau fara friganele.


Ena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu