miercuri, 24 februarie 2010

Chiftelute din ciuperci si cartofi (post)

Zilele acestea am incercat chiftelute din ciuperci. Pentru ca am mai avut incercari nereusite, am ocolit o perioada aceasta reteta, dar acum mi-am luat inima in dinti si-am cumparat:




-1 kg ciuperci

-6 cartofi potriviti

-3-4 cepe potrivite si ele

-8 catei de usturoi

-1-2 legaturi de patrunjel

-3-4 felii de paine

-1 lingura de faina + 150 gr faina

Apoi, m-am apucat de treaba.

Am pus la fiert cartofii curatati si taiati in felii mari. Intre timp, am tocat ceapa relativ marunt, am curatat ciupercile si le-am taiat bucati mici.

Calim ceapa in putin ulei, adaugam ciupercile si le lasam sa fiarba in zeama pana scad si se inmoaie bine.

Intr-un castron pasam cartofii, adaugam painea faramitata, usturoiul pisat, patrunjelul tocat si ciupercile date in prealabil prin tocatorul electric. Potrivim cu sare si piper. Adaugam si lingura de faina in amestec, omogenizam si incercam sa vedem daca putem forma chiftelutele. Daca este necesar sa fie mai legate mai adaugam putina faina sau paine in compozitie.

Formam chiftelutele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins, intorcandu-le pe partea cealalta cand sunt rumenite. Data viitoare mi-am propus sa incerc si la cuptor, fara prajeala.



Ies foarte bune, se pot servi cu salata verde si/sau rosii.

Yum-yum! :)

Ena

4 comentarii:

  1. Arata bine chiftelutele astea.
    Am sa incerc sa le pregatesc impreuna cu mama.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar acum le fac umplutura e delicioasa sa vedem cum sunt si prajite

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Ena!
    Ma bucur ca am dat peste blogul vostru cuisinier :-). Si cum aveam un munte de ciuperci in fata ochilor si refrenul "Mama, noi cand mai facem chiftelutze?" in dosul urechilor, iata ca am purces la fierberea cartofilor. De-abia astept sa vad cum imi ies: bune foarte sau doar foarte bune ;-)?

    Ema (mama de Ioan si Maxim)

    RăspundețiȘtergere