joi, 11 februarie 2010

Sufleu de spanac

Acesta este un alt mod de preparare a spanacului care poate atrage copiii si este excelent pentru saptamana branzei.

Avem nevoie de:

2 lingurite de unt (pentru prajit)
400 g de spanac, spalat si taiat (eu am folosit congelat)
50 g de unt
4 linguri de faina
500 ml de lapte
8 oua mari
250 branza Cedar, rasa (eu am folosit branza de capra :)
piper negru
nucsoara macinata

Se preincalzeste cuptorul. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga spanacul, se tine pe foc amestecand pana se inmoaie spanacul. Dupa aceea se lasa deoparte.
Se unge cu unt un vas de yena.
Se topeste restul de unt intr-o craticioara, dupa care se adauga faina. Se lasa la foc mic timp de 2 minute (avand grija sa nu se arda). Se toarna laptele si se amesteca bine cu un tel, pana se obtine un sos omogen. Se fierbe sosul pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu spanacul, piperul si nucsoara.
Se adauga apoi cele 8 galbenusuri si se amesteca bine cu telul.
Se bat albusurile spuma separat, atunci cand acestea se intaresc se adauga branza rasa. Se amesteca totul si se toarna in vasul de yena dupa care se da la cuptor timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra.

E delicios, Cata si Nectarie au fost incantati.

Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu