luni, 24 ianuarie 2011

Chec Ileana

Citeam undeva despre cum in toate caietele de bucate prajiturile au numele persoanelor de la care am luat reteta. Asa se intampla si cu aceasta si este delicioasa. Se face foarte usor si este are o consistenta moale, placuta, gust aromat.

Ingrediente:
1 pach unt
4 oua
250 gr de zahar
250 gr faina
3 linguri cu cacaoa
1 lingurita de scortisoara
1 varf de lta de nucsoara
putina sare, 1 plic de zahar vanilat
1 praf de copt
1 cescuta de vin rosu

Preparare:
Se freaca spuma unutul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga ouale. Se omogenizeaza si se adauga mirondeniile, cacaoa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca si la final se adauga cescuta de vin rosu.

Se da la cuptor incins, pe foc mic-mediu, timp de 30-40 minute.
Se glazureaza dupa racire.
Multumesc Ileana. :D

Pofta buna, Ena.

6 comentarii:

  1. Il incerc si eu maine, caci tot voiam sa fac un chec.
    Ena, tot incerc sa trimit un comentariu pe blogul tau si nu reusesc sa introduc codul de securitate. Oare se intampla doar la mine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Off topic, cu scuze:
    Ena, nu reusim si pace buna sa ne inscriem ca fanii numarul 2, 3... pe blogul cu softies. A propos, cum sunt pe romana "softies"-urile astea?
    Cred ca problema informatica vine de la template-ul (poftim grozavie, cum sa-i zic: modelul de pagina?) ales. In detaliu, scriu comentariul dar nu pot introduce cuvantul cheie pentru ca imaginea e prea... "scurta". Mda, halal explicatii.
    De vom avea curaj, vom purcede si la chec intr-o zi.
    Soare va dorim!
    Lu et co

    RăspundețiȘtergere
  3. Desigur, daca citeam comentariul Aureliei inainte sa ma lansez in explicatii, vedeam ca si ea are aceeasi problema.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor, am refacut pagina, am updatat sablonul, sunteti invitatele mele sa reincercati si feedback daca nu iese, va rog frumos.
    Multumesc de incurajari. :P
    Ena

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am facut checul, n-am pus nucsoara (ca nu aveam), am pus in schimb coaja de portocala (da, da, stiu ca e controversata) si a iesit delicios.
    Si nici glazura nu i-am mai facut, era prea multa "ciocolata". Multumesc pentru reteta, ma duc si dincolo :)

    RăspundețiȘtergere
  6. It looks very tasty. I became soooooo hungry!.

    RăspundețiȘtergere