De cand m-am hotarat sa renuntam la margarina chiar si in compozitia prajiturilor, nu am mai pregatit placinta cu mere caci nu aveam nicio reteta fara. Dar zilele trecuta o prietena mi-a trimis aceasta reteta delicioasa si m-am bucurat mult. Aluatul se face ca singur si se intinde excelent.
20 linguri apa calduta
18 linguri ulei de floarea -soarelui
1 cub drojdie
3 linguri zahar
putina sare
faina cat cuprinde
2 kg mere
zahar si scortisoara dupa gust
Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete. Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, coci 5 min apoi pui merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara, foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min.
Ium ium!
Alexandra
este extrem de usoara aceasta reteta iar placinta este foarte delicioasa...
RăspundețiȘtergerete rog daca poti sa-mi spui totusi cantitatea de faina necesara... mersi!
RăspundețiȘtergereImi pare rau, dar chir nu stiu... eu pun dupa ochi.
RăspundețiȘtergere