Am ramas datoare de la Florii cu reteta pentru salata de ton. Asa ca m-am pus pe postat, iar inainte de a incepe, va spun ca am incercat-o si cu si fara avocado si este minunata oricum.
2 bucati de avocado
2 conserve cu ton maruntit (totusi eu prefer bucati si-l maruntim noi) in ulei
1 ceapa rosie
1 legatura de ceapa verde (vreo 3 fire)
ulei de masline
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
sare, piper, zeama de lamaie (dupa gust)
Se taie avocado pe lung, se scobeste miezul cu lingura, apoi il tocam cat mai marunt (atentie, se innegreste repede, asa ca e bine sa-l stropim cu putina lamaie).
Se taie cepele marunt si se toaca verdeata. Se amesteca tonul din conserve (scurgem surplusul de ulei) cu verdeata tocata, cepele si avocado. Se pune sare, piper, zeama de lamaie si putin ulei de masline.
Salata se aseaza in cele 4 jumatati de avocado si se serveste.
Pofta buna, in special tie, LRG!
Ena
Ca sugestie: putem adauga in salata si miez de nuca zdrobit, se pare ca merge bine cu tonul, dar eu inca nu am testat asa.
Multumesc, draga Ena.
RăspundețiȘtergereDeci nu se mixeaza, ci doar se taie marunt avocatul si tonul.
Cu nuca cred ca ar fi prea consistenta salata, pentru ca si avocatul e uleios.
Merci inca o data!
Lu
Poate incerci cu nuca atunci cand nu pui avocado. Pe mine ma bate gandul la urmatoarea incercare sa fac asa si te anunt cum a iesit. Cu placere. :) Eu
RăspundețiȘtergerePofta buna tuturor si spor la bucatarit! Yummy! Va urez un Paste Fericit si o primavar minunata!
RăspundețiȘtergereAm facut salata. Am pus o conserva de ton (250g sau 186g doar tonul, asa scrie pe cutie). Si doua avocade. Si nu am pus ceapa rosie si ulei de masline, ca mie avocadul mi se pare destul de uleios si greu. Foarte buna! Data viitoare o sa pun mai mult ton, totusi. Si mai multa zeama de lamaie.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Ena!
Paste fericit!