joi, 1 aprilie 2010

Salata de ton

Am ramas datoare de la Florii cu reteta pentru salata de ton. Asa ca m-am pus pe postat, iar inainte de a incepe, va spun ca am incercat-o si cu si fara avocado si este minunata oricum.

sursa foto

Trecem pe la magazin pentru:

2 bucati de avocado
2 conserve cu ton maruntit (totusi eu prefer bucati si-l maruntim noi) in ulei
1 ceapa rosie
1 legatura de ceapa verde (vreo 3 fire)
ulei de masline
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
sare, piper, zeama de lamaie (dupa gust)

Se taie avocado pe lung, se scobeste miezul cu lingura, apoi il tocam cat mai marunt (atentie, se innegreste repede, asa ca e bine sa-l stropim cu putina lamaie).
Se taie cepele marunt si se toaca verdeata. Se amesteca tonul din conserve (scurgem surplusul de ulei) cu verdeata tocata, cepele si avocado. Se pune sare, piper, zeama de lamaie si putin ulei de masline.
Salata se aseaza in cele 4 jumatati de avocado si se serveste.


Pofta buna, in special tie, LRG!
Ena

Ca sugestie: putem adauga in salata si miez de nuca zdrobit, se pare ca merge bine cu tonul, dar eu inca nu am testat asa.

4 comentarii:

  1. Multumesc, draga Ena.
    Deci nu se mixeaza, ci doar se taie marunt avocatul si tonul.
    Cu nuca cred ca ar fi prea consistenta salata, pentru ca si avocatul e uleios.
    Merci inca o data!
    Lu

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate incerci cu nuca atunci cand nu pui avocado. Pe mine ma bate gandul la urmatoarea incercare sa fac asa si te anunt cum a iesit. Cu placere. :) Eu

    RăspundețiȘtergere
  3. Pofta buna tuturor si spor la bucatarit! Yummy! Va urez un Paste Fericit si o primavar minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut salata. Am pus o conserva de ton (250g sau 186g doar tonul, asa scrie pe cutie). Si doua avocade. Si nu am pus ceapa rosie si ulei de masline, ca mie avocadul mi se pare destul de uleios si greu. Foarte buna! Data viitoare o sa pun mai mult ton, totusi. Si mai multa zeama de lamaie.
    Multumesc, Ena!
    Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere