Pentru tarta cu spanac avem nevoie de un aluat de tarta, fie cel pe care vi-l dau eu, fie altul care stiti voi ca va iese bine. Ingrediente aluat: 300 gr faina, 150 gr unt, 3-4 linguri cu apa, putina sare.
Ena
Se amesteca faina intr-un castron cu untul inmuiat si cu apa. Se framanta bine si se intinde intr-o forma de tarta cu diametrul de 22-24 de cm. Se da la cuptor, la foc ptorivit, 15 minute, acoperita cu hartie de copt peste care am turnat un kg de fasole boabe. (Se si inteapa cu furculita inainte de a pune fasolea.)
Compozitia este de mare angajament si se face cu:
800 gr spanac, eu am folosit conserva
2 leg de ceapa verde
100 gr de telemea vaca
putin ulei
2 oua fierte
1 ou crud
200 gr cascaval
3 linguri de pesmet
sare, piper
Se caleste usor ceapa verde curatata si tocata marunt. Se adauga spanacul si se mai caleste vreo 10 minute, sau pana evapora apa. Compozitia se pune in castron, adaugam talemeaua, ouale fierte, oul crud, sare si piper. Se omogenizeaza, se pune peste blatul de tarta racit, deasupra se presara cascavalul ras mare si pesmetul presarat. Se da la cuptor cca 30 minute.
Se taie dupa ce s-a racit oleaca (vreo 15 min).
Se taie dupa ce s-a racit oleaca (vreo 15 min).
Este foarte-foarte buna si satioasa!
Ena
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu