miercuri, 7 aprilie 2010

Super Size Me

De ceva timp tot vreau sa scriu despre acest film, acum am gasit si ragaz. Avand in vedere ca blogul nostru are in primul rand profil culinar, dar si legat de cresterea copiilor, mi s-a parut potrivit sa atrag atentia asupra catorva lucruri pe care le-am aflat din film.

Dl. Morgan Spurlock, cel care face acest documentar isi propune sa se supuna unei "diete" de 30 de zile in care sa consume numai produse Mc. Donald's pentru a demonstra cat rau ne pot face. Filmul contine multe informatii legate de hrana propusa de Mc. D, dar mie mi-au ramas in minte cateva, pe care vreau sa vi le impartasesc.

1. Mc. Donald's, mai mult ca oricare alt producator de fast-food, incearca prin diferite metode sa atraga copii. Organizeaza cele mai interesante petreceri de aniversare, au locuri special amenajate pentru joaca, au personajul clovn foarte indragit de copii. Cercetatorii spun ca sunt asociati astfel in mintea copiilor cu momentele placute petrecute cu parintii, prietenii si vor fi atrasi si atunci cand vor creste sa intre in restaurant.

2. Mancarea de la Mc. Donald's nu este satioasa. Gustul este foarte bine potentat (contine mult zahar si multa sare), dar mancarea nu te satura, deci este usor sa ajungi sa consumi mult.

3. Intr-o luna, dl Spurlock, se ingrasa cu 15 kg, devine apatic, obosit si ajunge foarte aproape de a se imbolnavi de mai multe afectiuni. Iar acum ceea ce m-a marcat cu adevarat: s-a facut un studiu pe toate mesele pe care le-a consumat si rezultatul a fost ca a consumat 14 kg de zahar! Se pare ca pana si salatele contin zahar.


Stiu ca noi romanii nu consumam Mc Donald's precum americanii, dar din 1995 de cand si-a deschis portile primul restaurant la Unirea, ne-am ales acum cu 50 de restaurante in toata tara.

Ena

2 comentarii:

  1. Eu nu inteleg cum putem "imbratisa" astfel de produse si sa renegam sfanta salata sau pretioasele fructe. Sa nu mai vorbesc despre atat de rarele produse bio, organice pe care daca le gasim in vreun magazin au preturi exorbitante. Si ne mai miram ca ne imbolnavim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma intreb cum se face ca in supermarketuri sunt atatea produse de import, evident tratate si ras-tratate ca sa reziste la transport si nu putem gasi morcovi romanesti, mere romanesti, etc. Sper sa pot gasi si niste solutii pentru a le posta intr-un nou articol.

    RăspundețiȘtergere