In sfarsit dupa aproape 2 luni am reusit sa ne unim fortele si sa gatim din nou impreuna. Si fiindca a fost o zi de sarbatoare am ales sa preparam aceasta delicioasa prajitura cu branza si alune.
Am avut nevoie de urmatoarele:
Pentru blat:
3/4 cana biscuiti graham
1/2 cana alune rumenite si maruntite
1/4 cana zahar
1/2 cana unt topit
Pentru crema:
250 g branza dulce
400 ml lapte condensat
3 oua
Pentru topping:
1/2 cana frisca
1/2 cana zahar
1/2 cana alune taiate
Se amesteca bine biscuitii maruntiti, alunele taiate, zaharul si untul topit si se tapeteaza o forma de prajitura.
Se amesteca foarte bine branza dulce, laptele si ouale. Se toarna peste blat. Se da la cuptor 1 ora sau pana cand se incheaga bine mijlocul prajiturii. Dupa ce s-a rumenit se da la rece si se taie cand s-a racit bine altfel blatul se va sfarama.
Se amesteca frisca cu zaharul si se fierb cateva minute intr-un ibric pana se topeste bine zaharul si se leaga compozitia. Se adauga alunele maruntite si dupa ce se raceste se decoreaza prajitura.
Este extrem de buna si satioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu