luni, 2 februarie 2009

Cheese cake















In sfarsit dupa aproape 2 luni am reusit sa ne unim fortele si sa gatim din nou impreuna. Si fiindca a fost o zi de sarbatoare am ales sa preparam aceasta delicioasa prajitura cu branza si alune.

Am avut nevoie de urmatoarele:

Pentru blat:
3/4 cana biscuiti graham
1/2 cana alune rumenite si maruntite
1/4 cana zahar
1/2 cana unt topit

Pentru crema:
250 g branza dulce
400 ml lapte condensat
3 oua

Pentru topping:
1/2 cana frisca
1/2 cana zahar
1/2 cana alune taiate

Se amesteca bine biscuitii maruntiti, alunele taiate, zaharul si untul topit si se tapeteaza o forma de prajitura.

Se amesteca foarte bine branza dulce, laptele si ouale. Se toarna peste blat. Se da la cuptor 1 ora sau pana cand se incheaga bine mijlocul prajiturii. Dupa ce s-a rumenit se da la rece si se taie cand s-a racit bine altfel blatul se va sfarama.

Se amesteca frisca cu zaharul si se fierb cateva minute intr-un ibric pana se topeste bine zaharul si se leaga compozitia. Se adauga alunele maruntite si dupa ce se raceste se decoreaza prajitura.

Este extrem de buna si satioasa.

Alexandra si Eugenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu