Cum Nectarie nu mancase deloc spanac dupa intarcare am zis sa incerc o reteta pe care nu o mai facusem, cu lapte.
Avem nevoie de:
1 kg spanac (eu am folosit congelat)
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
150 ml de lapte
sare
marar
Se pune la fiert spanacul in apa cu sare si se lasa 20 de minute, dupa care se scurge (daca e proaspat se si toaca). Se pastreaza din apa in care a fiert o cescuta.
Ceapa se taie marunt si se caleste usor intr-o tigaie de teflon (fara a folosi ulei). Se adauga apoi uleiul si zeama pastrata si se lasa la fiert cateva minute.
Dupa aceea se adauga spanacul si laptele, se amesteca incontinuu, se mai da intr-un clocot, se potriveste de sare si se adauga mararul tocat.
E foarte bun si Nectarie a mancat cu placere. Se poate servi cu o omleta preparata in tigaia de teflon (fara a folosi ulei).
Alexandra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu