joi, 29 ianuarie 2009

Mamaliga cu branza la cuptor

Eugenia a venit cu ideea sa adaugam o rubrica cu retete pe care le pot gusta si copilasii nostri.

Ce inseamna pentru mine o reteta buna si pentru copii:

-contine fie legume, de toate felurile, fie pui, vita sau peste, fie oua si lactate.
-nu are nimic prajit in ea, de preferinta nici macar ceapa calita
-nu contine condimente (de la piper la celebrul Delicat)
-nu foloseste margarina, ci doar ulei vegetal sau unt

Cam acestea sunt criteriile mari. Sigur, pediatrii din toata lumea vor mai adauga cateva interdictii, dar eu una incerc sa pastrez cat de cat un echilibru.

O reteta pe care am gatit-o pentru Nectarie de cand mananca si el binisor a fost aceasta, e gustoasa si usor de facut.

Avem nevoie de:
500 g malai
700 g branza mai nesarata
300 g iaurt
150 g smantana
50 g cascaval
2 oua
o legatura de marar
sare

Mai intai se pregateste o mamaliga moale, fierband malaiul in 1,5 l de apa cu sare (eu una nu stau sa o mestec 20 de minute ca la carte, o pun la fiert intr-o oala teflonata si mai mestec din cand in cand sa nu se lipeasca prea tare).

In timp ce fierbe mamaliga, pregatim compozitia. Se rade branza, se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie felii, separat se rade si cascavalul, se toaca marunt mararul.

Ungem o tava cu ulei in strat foarte subtire si turnam jumatate din mamaliga. Se acopera bine toata suprafata, dupa care punem in straturi: branza, mararul, iaurtul, restul de mamaliga, smantana si cascavalul.

Se da la cuptor sa se rumeneasca si se serveste calda cu iaurt.

Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu