sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Cafino

Prajitura aceasta este specialitatea mamei sotului meu si pentru petrecerea de Anul Nou am incercat-o si eu. Se face usor si e tare buna.
Avem nevoie de
5 oua
1 pachet de unt
3 cani de zahar
2 cani de faina
1 cana de lapte
4 linguri de cacao
1 pachet praf de copt
1 lingura de otet, 1 praf de sare
Zaharul, laptele si cacaoa se pun pe foc intr-o oala incapatoare si cand s-a topi zaharul se adauga untul. Se fierb pana cand obtinem o ciocolata subtire.
Cu aceasta compozitie se umple 3 sferturi dintr-o cana. Restul se lasa sa se raceasca.
Se separa galbenusurile de albusuri.
In compozitia de ciocolata se adauga unul cate unul galbenusurile si se amesteca bine. Apoi se adauga praful de copt stins in otet si faina.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare.
Se incorporeaza in compozitie amestecand de jos in sus.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor 20-25 de minute sau pana creste frumos si se rumeneste.
Cand prajitura s-a racit putin se glazureaza cu restul de ciocolata pastrat in cana. Se lasa sa se raceasca bine si se taie in bucati.
Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu