Aseara am facut din nou tiramisu, in varianta mea cu smantana. Nu stiu unora cat le place mascarponele, dar smantana nu e mai prejos... va asigur. De fapt, eu prefer aceasta varianta, merita incercata!
Am folosit asa:
400gr de piscoturi
2 cutii de 450 gr de smanatana cat mai grasa, eu am aici de 20%
cca 2 cani suc pentru insiropat, eu am granini mere si coacaze negre
gem sau dulceata de coacaze rosii.
Procedura:
Batem bine smantana cu telul.
Asezam (100 gr) piscoturile pe tava (eu am folosit un vas de yena), insiropam cu suc, compot sau expresso. Punem cam o patrime smanatana. Presaram cu lingurita cate putin gem/dulceata.
Repetam pasii de mai sus: piscoturi, smanatana, gem, terminand cu smanatana. La ultimul strat de smanatana putem adauga decor gem fulgi de ciocolata, cioco rasa, gem... fructe de padure, daca suntem in sezon... etc.
Se da la frigider cca 1 h inainte de servire.
Pofta buna!
ENA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu