vineri, 19 decembrie 2008

Pizza de post


Am gasit in Good Food de decembrie o reteta de aluat de pizza foarte usoara si care este si extrem de gustoasa. Asa ca am adugat umplutura de post si a iesit buna buna.
Pentru aluat avem nevoie de:
500 g faina
350 g apa calduta
5 linguri de ulei de masline
1 pachetel de drojdie uscata
1 lingurita oregano
1 lingurita busuioc
1 varf de cutit de sare

Pentru sos
1 cutie cu rosii decojite
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
oregao si busuioc
sare

Pentru umplutura
200 g mazare din cutie
200 g porumb din cutie
200 g ciuperci din cutie
100 masline (eu nu am avut)
1 ardei rosu (eu nu am avut)
2 cepe medii
sare


Pentru aluat: se adauga toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana iese o compozitie omogena, foarte elastica si care nu se mai lipeste de degete si castron (de obicei e nevoie sa mai adaugam un pic de faina ca sa nu se mai lipeasca). Se acopera cu un servet si se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Sosul se prepara astfel: rosiile tocate marunt, usturoiul pisat, mirodeniile, sarea si uleiul se pun intr-o craticioara si se fierb pana cand compozitia se leaga si capata aspectul de sos.

Mazarea, porumbul, ciupercile, ceapa taiata fideluta, ardeiul taiat cubulete, maslinele, uleiul si mirodeniile se amesteca intr-un castron.
Dupa aceea, aluatul crescut se intinde cu un sucitor pe o masa bine tapetata cu faina si se pune in tava cuptorului si ea unsa in prealabil cu ulei .
Se pune o parte din sos pe deasupra aluatulul, se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se adauga umplutura. Se da la cuptor pentru 20-25 de minute la 220 de grade.

Alexandra

2 comentarii: