duminică, 22 februarie 2009

Bulz ardelenesc


De ceva vreme sotul meu imi tot sugera discret sa prepar acesta reteta, iar eu tot evitam crezand ca ar fi dificil. Cand in sfarsit m-am incumetat, am descoperit ca de fapt este simplu si delicios.

Avem nevoie de:

500 g malai, 1 l apa, sare (pentru mamaliga)
500 g brinza de burduf
5 oua
100 g unt
iaurt sau smantana

Se prepara o mamaliga vartoasa din apa, malai turnat in ploaie si sare. Se lasa sa se raceasca (eu nu am tinut cont de aceasta si m-am cam fript :) si se intind 5 bucati de mamaliga pe o suprafata unsa cu putin unt sa nu se lipeasca mamaliga.
Se fierb ouale si se curata de coaja.
Se repartizeaza in bucati egale brinza si un ou si se fac bulgari de mamaliga. Se incinge cuptorul la foc iute si se asaza bulgarii de mamaliga pe o tava unsa bine cu unt. Se dau la cuptor pina cind se rumenesc pe toate partile. Se servesc fierbinti, cu iaurt sau smantana deasupra.

Alexandra

2 comentarii:

  1. Noi facem altfel: mamaliga amestecata cu branza si unt, pusa pe o farfurie si deasupra, sparte oua ochiuri. Puse la cuptor, o minunatie:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna delicios! Data viitoare voi incerca si eu asa.

    Alexandra

    RăspundețiȘtergere