luni, 8 decembrie 2008

Parintele Porfirie Bairaktaris

Parintele Porfirie este unul dintre cei mai iubiti sfinti contemporani. Cartile lui au un duh al blandetii si revarsa multa dragoste pe care o avea pentru oameni si de aceea m-au facut sa-l indragesc mult. In 2006 am avut bucuria sa ajungem la chilia sa de la Manastirea Milesi pe care a ridicat-o in ultima parte a vietii.

Manastirea este foarte frumoasa si mare, cu totul alba si in lumina soarelui de vara foarte stralucitoare. De pe colina unde se afla se vede in departare marea. In manastirea se gaseau doar doua maicute batrane care il cunoscusera pe Parintele si care ne-au primit cu ospitalitate, ne-a servit cu rahat si apa rece, ne-a aratat chilia si ne-au daruit o poza a lui. Si toate acestea doar prin semne caci noi nu vorbeam greaca si nici ele romana sau engleza. Chilia Parintelui este foarte foarte simpla. Iata si cateva poze

Alexandra


Epitrahilul si crucea Parintelui Porfirie

4 comentarii:

  1. Si eu de cand am citit prima carte despre parintele Porfirie, pur si simplu l-am indragit foarte mult...mi-e drag tare. ceea ce ati realizat voi e visul meu de mult, mult timp...sa ajung in manastirea sa....in chilia sa. datorita voua, e prima data cand le vad pe acestea in poza...va multumesc din tot sufletul. sa se roage parintele de acolo, de Sus, de langa tronul ceresc al Domnului Hristos, pt voi doua. Alina, Madrid...alinazaza@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta!

    Ma bucur ca din ce in ce mai multi oameni afla si il indragesc pe Parintele Porfirie. Cu rugaciunile lui, sper sa ajungi la manastirea din Milesi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti vreo adresa a Manastirii Milesi, unde poate fi trimis un pomelnic?
    Va multumesc.
    Domnul sa va ajute in toate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate noi am fost acolo cu autostopul si nu stim adresa exacta, dar am o prietena in Grecia pe care am rugat-o sa se intereseze, daca afla, scriu cat de repede.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere