marți, 13 ianuarie 2009

Mancarica scazuta cu fasole verde si mere


M-am aventurat la felul 2 sa pregatesc ceva cu legume si fructe la un loc. Mai exact, am folosit asa:

cca 300 gr fasole verde (din conserva)
4 cartofi, curatati si spalati
3 mere potrivite
pulpele, aripile de la un pui
o legatura de zarzavaturi pentru supa
(putin patrunjel radacina, telina, morcov)
doua-trei felii slanina taiate bucatele

Pentru inceput am facut o supa din zarzavaturi si carnea de pui. Explicata o gasiti si aici, la supa de carne.
Carnea am scos-o din supa si am calit-o in putin unt impreuna cu bucatelele de slanina.
Apoi, am calit putin cartofii (separat) si am adaugat, cand au fost gata, supa cat sa-i acopar si i-am lasat la fiert cu focul mic.
Tot separat, am inabusit merele, curatate si taiate in bucati, in putina apa cu zahar, un dramulet de otet (ca mie nu-mi prea place) si o bucata potrivita de scortisoara.
Peste cartofi am adaugat intai carnea si merele, iar spre sfarsit fasolea scursa (din conserva).

La final, potrivim de sare si piper si adaugam verdeata tocata.
Sotul meu a fost incantat. Va urez acelasi lucru. :)

Ena

2 comentarii:

  1. Am pus si eu pe Slujirea preotesei cateva linkuri la retetele voastre de post, si am observat astfel ca reteta asta e incadrata din greseala la 'bucate de post'. M-am gandit sa va semnalez.
    Post cu folos si bucurie, va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere