sâmbătă, 6 martie 2010

Maioneza de post de casa

De cand asteptam sa gasesc o asemenea reteta care sa ma scuteasca de a cumpara aceea asa zisa maioneaza de post care se gaseste in magazine si care te ingrozeste cu ingredientele ei sintetice.

In sfarsit o cunoscuta de-ale mele a venit zilele trecute cu o salata de cruditati cu maioneaza de post facuta in casa. Si mmm mmm! Ce bunatate! Nu mi-a venit sa cred.

Asa ca repede repede am preluat reteta.

Pentru maioneza avem nevoie de:

2 cartofi
1/2 ceasca de ulei de masline
1 lingurita de mustar
apa rece

Se fierb cartofii, se scurge zeama si se pun in blender impreuna cu uleiul si mustarul. Rezulta o crema exact ca o maioneza care se subtiaza cu apa rece, dupa gustul fiecaruia.

Pentru salata de cruditati:

maioneaza de mai sus
1 telina
1 morcov
1 mar
zeama de la o lamaie
marar
sare

Se rad pe razatorea mica telina, morcovul si marul curatat de coaja, se amesteca cu zeama de lamaie, mararul tocat si se sareaza dupa gust. Se adauga maioneaza si se amesteca bine. Se decoreaza cu putin marar.


Este excelenta ca mic dejun in zilele de post.

Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu