sâmbătă, 27 martie 2010

Jocul cu pensula si culorile

O buna prietena de-ale mele, profesoara de desen, m-a tot incurajat sa ii dau ocazia lui Nectarie sa picteze. Eu credeam ca este prea mic pentru asa ceva, ca n-ar avea rabdare si ca ar face si o gramada de mizerie...

Dar ea mi-a povestit cum ca simplul fapt de a asterne culori pe hartie e suficient pentru un copil mic, fiind in sine foarte benefic, se pare ca il ajuta mult sa se concentreze si sa capete rabdare, pe langa ca ii dezvolta si anumite abilitati (in timp).

Tot ea mi-a sugerat sa-i cumpar materiale de calitate de la inceput (chiar daca-s mai scumpe), caci va invata sa pretuiasca lucrurile bune. Mi-a recomandat sa cumpar pensule care fac varf si sa-l invat pe Nectarie sa apese usurel, cu blandete, ca si cum ar mangaia pe cineva... Sa incep doar cu 2-3 culori de baza si sa ne jucam cu multe combinatii intre ele. Sa il las sa se desfasoare pe foaie fara nicio ingradire, sa nu ma astept sa deseneze ca oamenii mari. Sa folosesc neaparat un sort pentru el si o musama pentru masa. Sa pictam doar cand am 15-20 de minute libere fara sa ne intrerupa cineva (deci cand doarme Maria :)

Mi-au placut toate aceste idei, asa ca saptamana trecuta am reusit sa ajung la Hanul cu tei de unde am luat tempera pentru copii, 2 pensule si un bloc de desen, totul la 45 RON.

Apoi dupa-amiaza am inceput jocul. Nectarie a fost asa de bucuros! A stat lipit de scaun un sfert de ora amestecand culori, inmuind in apa si mazgalind foaia cu o incantare care i se citea pe fata. Nu s-a murdarit prea mult, dar manutele tot le-a bagat putin prin culori :) Iar de atunci ma intreaba in fiecare zi cand mai coloram. Uneori deseneaza doar el, alteori imi cere mie sa fac cate ceva si el doar adauga elemete cheie: gatul unui baietel, coada unei flori...
De acum sper sa pictam cat mai des.

Alexandra

4 comentarii:

  1. incerc sa pun niste comentarii pe blogul de handmade al Enei dar nu merge :((

    RăspundețiȘtergere
  2. neata, nu-mi dau seama de ce, are aceiasi structura cu acesta. te pup, eugenia

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place blogul vostru! E liniştitor. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim! Am intrat si eu pe blogul tau si abia astept sa-mi prepar un suc de salata verde cu mar si patrunjel... mmm!

    Alex

    RăspundețiȘtergere